Дитину турбують мігрені: чому потрібна консультація ЛОРа

Дитину турбують мігрені: чому потрібна консультація ЛОРа

Інколи при мігренях невролог направляє пацієнтів до ЛОРа. Чому так? Річ у тім, що деякі види головного болю мають вторинний генез. І сам головний біль може бути лише симптомом, за яким приховуються інші проблеми. Наголошує наша завідувачка отоларингологічного відділення Віра Бершадська.

Головні болі часто зустрічаються у дітей і підлітків. Серед дітей у віці від 5 до 17 років приблизно 20% дітей повідомляють про головні болі. Найбільш поширеними типами головного болю у цій віковій групі є головні болі напруги (15%) і мігрень (5%). Багато батьків побоюються, що головний біль їхньої дитини є ознакою пухлини головного мозку або серйозного захворювання. Однак лише 3% головних болів є результатом цих станів. Зазвичай вони – результат стресу і проблем, що пов’язані зі способом життя.

Причиною появи сильного головного болю часто є захворювання носа та придаткових пазух. Консультація ЛОРа потрібна, щоб виключити або підтвердити наявність проблеми з ЛОР-органами. Головний біль можуть викликати:

– поліпи у порожнині носа;

– хронічний синусит;

– кісти придаткових пазух носа;

– вазомоторний риніт;

– викривлення носової перегородки;

– пухлинні утворення.

Щоб точно виявити причину головного болю, ЛОР проводить огляд, ендоскопію порожнини носа, а за потреби – КТ придаткових пазух. Найперша ж профілактика головного болю – це дотримання режиму навантажень і відпочинку. Навантаження на нервову систему дитини має бути дозованим і чергуватися з гарним відпочинком, прогулянками на свіжому повітрі.

Вам також може бути цікавим...

Comments are closed.