Апендицит у дитини: як розпізнати симптоми?

Апендицит у дитини: як розпізнати симптоми?

Деструктивні форми апендициту – пацієнтів саме з таким діагнозом побільшало у нашому хірургічному відділенні. Переважно це діти до трьох років.

Апендицит — це гостре, підгостре або хронічне запалення червоподібного відростка сліпої кишки, або апендикса. Він може розвиватися у дітей будь-якого віку, починаючи з декількох місяців життя. При цьому симптоматика захворювання, особливо у дітей дошкільного та молодшого шкільного віку, може відрізнятися. Згідно зі статистикою, тільки в 30% випадків у пацієнтів спостерігається класичний розвиток захворювання. У решти 70% діагностують атиповий перебіг апендициту.
При болях в животі у дитини, які не проходять протягом 1-2 годин або супроводжуються іншими симптомами, потрібно терміново звернутися до дитячого хірурга. При своєчасній діагностиці апендицит успішно лікується хірургічним шляхом. Однак, якщо операцію не провести вчасно, гній з апендикса може прорватися в черевну порожнину і спровокувати розвиток важких ускладнень, що несуть загрозу для життя дитини.

На що варто звернути увагу батькам, за якими симптомами може маскуватися апендицит та що робити, якщо запідозрили цей недуг у дитини – на всі питання відповідає завідувач дитячою хірургією Анатолій Шкляр.

 

Телефон посту 31-94-80

Телефон завідувача відділення: 55-99-24

Вам також може бути цікавим...

Comments are closed.