Тренінг з фізичної терапії у педіатрії

Тренінг з фізичної терапії у педіатрії

📌 Фізичні терапевти та асистенти фізичних терапевтів Центру реабілітації КНП “Черкаська обласна дитяча лікарня Черкаської обласної ради” (Serhii Tovstopyat, Роман Бобков, Yulia Bondar, Владислава Тищенко, Калатур Олександр, Anna Peredriy, Igor Kozir) та фахівці з реабілітації КНП «Тернопільська обласна дитяча клінічна лікарня» ТОР (Марія Віцентович та Бесага Руслана) з 11 по 14 березня 2024 року пройшли інтенсивне навчання на «Тренінгу з фізичної терапії у педіатрії».
📌 Даний тренінг проводився на базі Центру реабілітації КНП “Черкаська обласна дитяча лікарня Черкаської обласної ради”при підтримці Бюро Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) в Україні World Health Organization Ukraine у співпраці з Міністерство охорони здоров’я України.
📌 Тренінг, який проводила Лідія МУТОНІ (Lydia Muthoni), фізична терапевтка з Кенії, Експерт з фізичної реабілітації дітей, був спрямований на підвищення рівня знань фізичних терапевтів та їх асистентів стосовно надання реабілітаційної допомоги дітям із станами здоров’я та наслідками травм, які негативно впливають на функціонування дитини та/або затримують їх розвиток. Зокрема, розглядалися питання розвитку дитини, з акцентом на моторний розвиток та розвиток опорно-рухової системи; ключові стратегії реабілітації щодо функціонального оцінювання та менеджменту дітей з церебральним паралічем. Також увагу було сфокусовано на переломах у дітей для формування у фахівців з реабілітації клінічного мислення в реабілітаційному менеджменті переломів кісток у дітей. Навчання включало різні техніки для закріплення як теоретичних, так і практичних елементів для всіх навчальних тем, розгляд клінічних випадків, відпрацювання практичних навичок.
📌 Це був цікавий і корисний досвід, нові знайомства та спілкування з колегами. Даний тренінг дозволив фахівцям Центру реабілітації поглибити знання та навички, щоб надалі їх застосовувати на практиці і надавати нашим маленьким пацієнтам якісні реабілітаційні послуги.
📌 Щира подяка всім тренерам та організаторам даного тренінгу, Lydia Muthoni, за можливість вчитись у кращих фахівців.
📌Також висловлюємо свою вдячність нашим маленьким пацієнтам за допомогу в процесі навчання та їх бажання до самостійного функціонування в родині та соціумі.

Вам також може бути цікавим...

Comments are closed.